Pernilles oase for børn

Privat Pasningsordning

En dag i oasen

Vores dag starter, når børnene begynder at komme mellem 7 og 9, i dette tidsrum får vi lidt at spise, leger og snakker om hvad vi skal i dag.

Kendetegnet her hos mig er at hverdagen foregår i et roligt tempo... jeg ser på børnene om morgenen og finder på noget ud fra hvordan de har det denne morgen, skal vi blive inde, gå en lille tur eller kan de måske klare en lang tur med madpakker!!

Og jeg prioriterer højt at være ude og helst hver dag og selvfølgelig i al slags vejr. Om sommeren tager vi på længere ture, hvor vi indimellem sover i det fri og vi har tit madpakker med så vi ikke behøver at haste hjem. Om vinteren er turene lidt kortere, men har man det rigtige tøj på er det jo bare super at komme ud og opleve sne, regn og vandpytter.

Når klokken er ca 8.30 går vi måske en tur til en legeplads, et grønt område, som kan være Byoasen eller ud i vores gård.

Måske de helt små skal have en lille lur.

Det er også om formiddagen vi laver kreative ting så som at tegne, male, lave perleplader og måske små hemmeligheder når det er jul.

Ved 10.30 tiden er det tid til at dække bord og finde mad frem. Vi spiser mest rugbrød med varieret pålæg.

Som regel har jeg både fisk, kød og grønt ved hvert måltid og hoveddelen af brødet børnene får her er hjemmebagt.

Efter frokost gør vi klar til at sove, det første vi gør er at sætte lidt klassisk musik på og så hjælper vi ellers hinanden med at rydde op, tøjet tages af, bleerne skiftes og eventuelle toiletbesøg klares inden vi finder sutter, klude og bamser og til sidst putter os på madrasserne.

Efter et par timers søvn er det tid til eftermiddagsmad og her spiser vi igen hjemmebagt brød med frugt til.

Når et barn har fødselsdag, fejrer vi det med flag i bollerne, fødselsdagssang og en lille gave.

Som regel går vi ud i gården om eftermiddagen og det er tit herude forældrene henter deres børn senere på eftermiddagen.

 

 

072